Årsdagen - Harpunforbuddet

person Posted By: Samuel Bering list In: Undervandsjagt - Beretninger fra de danske kyster On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1455

Årsdagen for det såkaldte "natjagt" forbud (læs:harpunforbud)

Vi brugte hele natten i vandet på 2 udvalgte spots som plejer at holde fine Havørreder. Målet var klart, store fisk +50cm. Vi landede på det første spot kl 23 - vandet var helt stille og fornuftig sigt. Dragterne kom på i en fart og løb nærmeste ud til pynten. På med maske og svømmefødder og plask!

Efter blot 2-3min kom den første havørred til syne. En pæn men slank fisk som hurtigt svømmede ud i mørket Det tegnede jo allerede godt. Den næste halve time så jeg nok 10-11 havørreder fra 40-45cm, stort set alle sovende eller meget lidt aktive. Flere af dem kunne faktisk løftes halvt op i vandet med løkken før de roligt svømmede roligt videre. Det har jeg alligevel ikke oplevet før. Mon det er det varme vand, der gør havørrederne sløve?

2 flotte fisk fra første spot

lidt tid senere, efter ikke af have set fisk et stykke tid, spotter jeg en ok fisk stå i tanget, drejer forsigtigt og svømmer mod den. Lige før den kommer inden for rækkevidde ser jeg en stor skikkelse ud i øjenkrogen. En solid stor havørred som glider langsomt hen over bunden imod mig. Jeg ligger dumt ifht at få den i løkken. Det lykkedes mig dog alligevel at få den i løkken og skydt af. Endnu en flot havørred sikret. 57cm og 2020g  senere da jeg støder på min makker igen, har han fået en flot fisk mere over 2kg.. Hold da op, det stikker af med store fisk.

Spot nr 2 er et kendt lystfisker spot, som er kendt for at holde store havørreder. Ikke mange, men store fisk. Vi har først på året set både +3 & +4kg fisk her.

Flot 2kg fisk fra spot 2

Igen gik der ikke længe før vi havde kontakt til fisk omkring målet og en enkelt meget lang og slank fisk, som fik lov at svømme videre. Denne gang jager jeg på helt lavt vand. 40-70cm vand og min makker på lidt dybere. Jeg kommer rundt om en stor sten som bryder overfladen. Jeg lyser forsigtig rundt om den og får øje på hovedet af en pæn fisk. Lyser stille væk, så jeg kun lige kan skimte fisk, placerer løkken nogle cm bag gællerne og trykker af. Fisken begynder en voldsom fight. Spjætter og svømmer rundt om sig selv. Jeg slipper Fishloop og lader fisken kæmpe sig træt. På den måde har fisken ikke noget fast punkt at vride sig fri fra. Får fat i gællerne og aflivet fisken. Nattens sidste fisk, 56cm og præcis 2000g. Vi spotter flere +3kg fisk, men kommer aldrig på "skudhold" af dem.

Månen og planeterne stod perfekt på linje den nat! Aldrig har jeg oplevet, så mange fisk og med så stor en gennemsnitstørrelse. natjagt er bare noget helt specielt og langt sjovere og mere intens uden harpun

Daniel med turens største, 2,3kg

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december